Потоците от нелегални мигранти нанасят щети на всички страни в Средиземноморието,

...
Потоците от нелегални мигранти нанасят щети на всички страни в Средиземноморието,
Коментари Харесай

Мелони: Нелегалната миграция вреди на всички нации в Средиземноморието


Потоците от нелегални мигранти нанасят вреди на всички страни в Средиземноморието, сподели италианският министър председател Джорджия Мелони в неделя, до момента в който прикани нациите да се борят дружно против трафикантите на хора.

За разлика от предходната си твърдолинейна изразителност, Мелони сподели на интернационална конференция в Рим, че нейното държавно управление е отворено да одобри повече хора по законни пътища, защото " Европа и Италия имат потребност от имиграция ".

" Масовата незаконна имиграция вреди на всеки един от нас. Никой няма изгода от това, с изключение на незаконните групи, които забогатяват за сметка на най-уязвимите и употребяват силата си даже против държавните управления ", сподели тя.

По-рано този месец Италия даде обещание да издаде 452 000 нови работни визи за жители на страни отвън Европейски Съюз от 2023 до 2025 година, увеличавайки броя на наличните разрешителни всяка година до 165 000 през 2025 година През 2019 година, преди да удари Коронавирус, Италия е издала единствено 30 850 визи.

В конференцията, която има за цел да построи партньорство сред страните по редица тематики вземат участие представители на редица страни в района, в това число Тунис, Обединените арабски емирства, Кипър, Либия и Европейския съюз.

" Международните трафиканти на хора не са добре пристигнали в нашата страна ", сподели президентът на Тунис Каис Сайед на конференцията.

Мелони, която оглавява дясно държавно управление от октомври предходната година, се пробва да ангажира други народи в напъните за прекъсване на всеобщата незаконна миграция и битката с трафикантите.

Пристигащите в Италия порастват тази година и са над 83 000 души спрямо към 34 000 през същия интервал на 2022 година

Мелони сподели, че главният фокус на конференцията е да се подкрепи развиването в Африка, с " нехищнически, дълготрайни партньорства... учредени на взаимно почитание ".

" Западът сътвори усещането, че е по-загрижен да дава уроци, в сравнение с да оказва помощ... и това евентуално е затруднило постигането на прогрес по стратегически въпроси ", сподели тя.
 Тунис и Европейски Съюз подписаха съглашение за миграцията
Тунис и Европейски Съюз подписаха съглашение за миграцията

105 милиона евро помощ за битка с незаконната имиграция и 150 милиона евро бюджетна помощ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР